top of page

Waarom bewakingscamera’s?

De voordelen van bewakingscamera’s en/of alarminstallaties op een rijtje:

  

       Veiligheid voor u, uw personeel, uw klanten en uw gezinsleden

       De beveiliging van uw eigendommen en kostbaarheden

       Controle op uw personeel

       Gemak

Diefstal vormt een groot probleem voor ondernemend Nederland
Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Nederlanden onder ondernemers in het MKB en de groot zakelijke markt. Maar liefst driekwart van de ruim 1.300 ondervraagde bedrijven heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere delicten. Binnen de detailhandel ligt dit percentage zelfs op 94%. 

Diefstal door eigen personeel wordt het meest genoemd als delict in het afgelopen jaar. Bijna 4 op de 10 ondernemers heeft hiermee te maken. Bovendien ervaart 28% diefstal door eigen personeel als een opkomend probleem. Diefstal door personeel is een gevoelig onderwerp, maar is voor veel bedrijven een serieuze schadepost en wordt het meest genoemd als delict in het afgelopen jaar. 36% van de ondervraagde ondernemers heeft te maken met diefstal door eigen personeel. Ruim 30% van de bedrijven is zelfs van mening dat diefstal door eigen personeel vaker voorkomt dan diefstal door vreemden. Vooral horecaondernemers en detaillisten noemen diefstal door eigen personeel een opkomend probleem. Gezien deze uitkomsten is het niet verwonderlijk dat 80% van de bedrijven maatregelen neemt tegen diefstal van eigen personeel. Cameratoezicht is daarbij met 15% het meest genoemd. (bron: blik op nieuws)

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een onderzoek als dit ons de stuipen op het lijf moet jagen of dat het moet leiden tot het wantrouwen van het eigen personeel, maar men dient alerter te zijn en lering te trekken uit deze constateringen. Echter, een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Wilt u meer weten ? neem vrijblijvend contact met ons op !
bottom of page