top of page

Data netwerk

Koper

​

Een datanetwerk is de levensader van de communicatie binnen uw organisatie. Dat betekent dat betrouwbaarheid en veiligheid belangrijke voorwaarden zijn. Dit geldt zowel voor traditionele bekabeling als ook voor draadloze oplossingen. Het datanetwerk dient uiteraard flexibel te zijn, het moet immers mee kunnen groeien met de ontwikkelingen binnen uw organisatie.

Hamberg Connect gaat bij de aanleg van datanetwerken professioneel te werk. De volledige infrastructuur wordt door ons, op basis van uw eisen en wensen, ontworpen, geïnstalleerd en uitgevoerd.

Uw LAN-netwerk wordt steeds belangrijker. Voorheen maakte u alleen gebruik van uw datanetwerk voor het aansluiten van uw werkstations, servers en randapparatuur. Tegenwoordig is het heel normaal uw datanetwerk multifunctioneel in te zetten. Doormiddel van VoiP, telefonie over het datanetwerk en IP-camera's worden steeds meer gemeengoed.

 

Door het massaal inzetten van het IP-protocol is de trend ontstaan om het datanetwerk voor steeds meer faciliteiten te gebruiken. Hierdoor stromen de bits & bytes met steeds grotere getale door uw datanetwerk. En dat sneller en sneller. Hierdoor wordt u datanetwerk steeds belangrijk, want als u geen storingsvrij netwerk heeft, kan dit nadelig zijn voor u bedrijfsprocessen. Sterker nog het kan uw omzet en rendement kosten.

HambergConnect levert, installeert en certificeert conventionele koper netwerken en glasvezelnetwerken in LAN omgevingen.

Voor wat betreft de datanetwerken kunnen wij u diverse soorten aanbieden bijvoorbeeld UTP en FTP en de normen CAT 6, CAT 7. Tevens kunnen wij uw datanetwerk doormeten en een meetrapport afgeven.

Glasvezel

​

Glasvezel, ook fiber genoemd, is een haardunne vezel van glas.

Glasvezel wordt onder meer toegepast in telecommunicatie, waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie.

 

Glasvezels kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: Multimode (meergolvige) lichtgeleiders en singlemode (enkelgolvige) lichtgeleiders. Deze onderverdeling wordt niet gemaakt op grond van de eigenschappen van de vezel zelf maar vanwege verschillen in de golflengte. Wanneer een golflengte klein genoeg wordt gekozen, zal de singlemode vezel over gaan naar een meergolvig gedrag.

 

Multimodeglasvezels zijn voor gebruik van gemiddelde tot snelle gegevensoverdracht over redelijke afstanden. Deze vezeltypen beschikken over een kerndoorsnede van 50 of 62,5 micrometer met een mantel van 125 micrometer. De signaaloverdracht bij deze vezels vindt plaats bij een golflengte van 850 en/of 1310 nanometer.

 

Singlemodeglasvezels onderscheiden zich ten opzichte van multimode lichtgeleiders met name doordat zij geschikt zijn voor gebruik van zeer snelle en hoge capaciteitsoverdracht over grote afstanden. Deze vezeltypen hebben een kerndoorsnede van 8-10 micrometer voor de gebruikelijke vezeltypen met een mantel van 125 micrometer. De signaaloverdracht bij deze vezels vindt plaats bij een golflengte van 1310 en/of 1550 nanometer.

Wilt u meer weten neem ? vrijblijvend contact met ons op !
bottom of page